Da Gok fik nok!

Gok må snart få pip af alt den opmærksomhed! Men ikke desto mindre så er Gok blevet noget af en celeber dame, og hendes ”goklinger” fortjener at vide, hvordan livet i hønsegården udspiller sig!

Det sidste pip vi hørte fra Gok var, hun havde det godt.  Det var dog svært at blive helt integreret igen i flokken efter at have været udsat for et attentatforsøg af den groveste slags, rævens lange frække snude over Goks tynde hals, glemmer man ikke så nemt.

Vi satte derfor gang i hønseringen, der klukkede og mente, der skulle en udefrakommende til, der skulle hjælpe integrationen på vej.

Wing-man søges!

En ”wing-man” til Gok, genialt!

Dette råd kunne dog ikke efterleves, thi der ikke var plads til hønen på matriklen. Man stuver jo ikke bare en masse høns sammen på begrænset plads og forventer at hakkeordenen fungerer, og alle er glade.

Der skulle derfor en anden ægløsning til, og en ny strategi blev lagt!

Med næb og klør!

Heldigvis er Goks ejer vant til den slags ballade. Man kan hurtigt være dømt ude og må kæmpe for sin pind, og det gør man naturligvis med næb, klør og snuhed:

Alle høns fik lov at løbe frit i haven under overvåget samvær, således kunne Gok tage fugleflugten, hvis de andre høns blev for næbbede. Efterfølgende blev hønsene puttet til køjs i hønsegården om natten i håb om at de gode timer tilbragt sammen ville danne grundlag for fortsat fred og forsonelighed.

Men man kan ikke regne med de damer.

Goks ”hater”, førerhønen – I kender alle sammen godt den slags: med lånte fjer og en attitude, der bare opfordrer til, man beder hende flette næbbet – hakkede noget så uforskammet Gok UD af hønsehuset!

Nu er det bare sådan, vi har en ”fri for mobberi” politik, der gælder for alle. Ikke mere gok!

Det betyder derfor, at sådan en opblæst høne ikke bare får lov at slippe afsted med den opførsel.

Hun blev derfor taget ud af flokken og indkaldt til en kammeratlig samtale, hvorefter hun fik en ”time-out” og kunne tænke over, hvad hun havde gjort. Efter en passende betænkningstid fik hun lov at komme tilbage i gården igen. Den pædagogiske tilgang gav pote, da Gok nu ikke i samme grad som tidligere blev hakket på.

Ro og hakkeorden!

Efter et par uger er hele flokken nu på et niveau, hvor alle er tilfredse, og ingen skal være bange for at komme ud i gården af frygt for uønsket gokkeri.

Gok har lidt noget under det traume, hun pådrog sig ved attentatforsøget.

Det er svært at levere, når man er presset, og hun har derfor været tilbageholdende med at supplere morgenbordet med forsyninger.

Læggenøden er dog ved at være vej vejs ende. Strejken er afblæst, og Gok begynder at levere. Det er jo også snart påske, og man skal præstere, så man ikke ender som fyld i en god tartelet.

Goks familie må siges at have håndteret hele situationen med pædagogiske evner langt over det forventelige. En omsorg overfor stakkels Gok men også evnen til at inkludere den, der hakker og få genoprettet ro og orden i geledderne, så alle er glade!

Hvis det er de samme pædagogiske evner der til daglig udvises på arbejdet, tror jeg Goks hønemor kan pudse fjerene trygt mange år endnu, hun kan altid trække på sloganet: ”Ikke mere gok, nok er nok”!

Vil du også holde høns?

Rykker det også i dine æggestokke, når du læser dette?

Det er faktisk muligt at holde høns mange steder.

Hver fugl synger med sit næb, så tjek lige din kommunes regler, hvis du også ønsker at gå gok amok.

 

Læs den første historie om Gok her! 

Read the English version about “Cluck – the hen” here!