Giv hunden en oplevelse i julegave!

Lad ikke menneskets behov for at give gaver, gå udover hunden!

Julegaver, pakkekalendre og tilbudsaviser– december måned er karakteriseret ved en overflod af indkøb. Juleaften får børn rigtig mange gaver. Ofte så stort et antal at glæden ved at give, overskygges af modtagers stress over at skulle nå at pakke alle gaverne ud.

Det samme scenarie gør sig gældende for vores kæledyr. Vi mennesker køber snildt legetøj, kurve, godbidder, dækkener og meget mere. Hunden udstyres med et arsenal af legetøj i den bedste mening.  Vi vil gerne gøre det allerbedste for vores elskede kæledyr, både til hverdag men i særdeleshed, når det er jul.

Hunden skal også mærke det er jul”. STOP – hunden får ikke meget glæde ved at blive overdynget med gaver. En hunds hjerne er ikke så udviklet, den forstår, hvad tingene skal til for. Det er vores behov for at give ting, det er IKKE i hundens interesse!

Mange vil fortælle, de oplever hunden virker glad, når den får de mange ting?

Ofte kommer hundens reaktion som svar på menneskets kropssprog og stemmeføring: når vi med glade stemmer kaster legetøjet rundt, får vi hundens puls op. Hunden bliver dermed sat i ”stress” og denne tilstand kan for ejeren se ud som om, hunden er ”meget glad”.

Særligt en hvalp kan stresses over for mange stykker legetøj. Den kan ikke rumme de mange valg, de stilles overfor.

Giv kun hunden et stykke legetøj af gangen. Lad være med at udskifte egetøjet i det sekund, hunden fravælger det. Hvis en hvalp eller en voksen hund lægger legetøjet fra sig, er det et udtryk for, hunden er godt tilpas og gerne vil hvile – ikke et udtryk for, hunden ikke ”gider” legetøjet mere og skal derfor have noget nyt.

Hvad med at give din hund en anderledes gave i år? I stedet for et nyt pivedyr eller en tøjbamse, så glæd hunden ved sammen at lave en ”spor-øvelsen”.

Tag ud i naturen. Vis hunden et stykke duftende pølse. Gem efterfølgende små pølsestykker i græsset eller placerer dem op af et træ. Lad hunden derefter søge efter pølsestykkerne.

På denne måde bruger hunden sin meget veludviklede lugtesans. Den bliver stimuleret på en langt sundere måde end ved at lege med en masse legetøj. Du får den store glæde ved at se din hund med snuden i sporet udleve sine instinkter roligt og afslappet helt uden stress!

Julegaven her kan passende gives hver uge hele året og varieres i det uendelige.