Et lille pip om fugleunger!

Fredag eftermiddag var der skruet op for varmen på Artemis!

Som altid var der liv (!) og snuder ind og ud af døren.

Pludselig stod der 2 nydelige velpolerede udseende unge mænd i receptionen med en pakke i hænderne. Min første tanke var, de måtte være fra DHL og skulle aflevere endnu et eller andet sikkert bekosteligt til klinikken.

Vi kommer fra Euroinvester og har den her med”.

Afsenderen og det fact at pakken sagde ”pip pip” afslørede hurtigt årsagen til besøget.

En forladt unge på gaden!

Der var blevet fundet en lille fugleunge ved Euroinvestors kontorer.

Euroinvester er en virksomhed, der følger aktiemarkederne i ind- og udland, så de har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der er værd at investere i, i fredags var de også leveringsdygtige i fjer.

Vi fik fuglen i vores varetægt med meldingen om, den skulle have den bedst mulige behandling.

Naturligvis.

Da vi åbnede papkassen, sad der en meget lille skrøbelig fugleunge og pippede. Den var meget hensynsfuldt blevet placeret på et viskestykke, så den ikke skøjtede rundt på det glatte pap. De små tern på viskestykket viser til sammenligning, hvor lille fuglen er.

Den lille fugl sad stille og pippede højt. Behandling af små fugleunger fundet på gaden er ikke hverdagskost på Artemis, så vi gik straks i gang med at afsøge markedet for håndtering af sagen.

I mellem tiden fik den lille Pip lidt vand, som han tog i mod med åbent næb.

Hvad gør du, hvis du finder en fugleunge?

Ifølge Dansk Ornitolog Forening og Dyrenes Beskyttelse er der flere fremgangsmåder, hvis man finder en nødstedt fugleunge:

Er ungen ved reden, skal den lægges tilbage i denne –  under forudsætning af, fugleungen er ok. Hvis ungen er meget lille og IKKE har dun, så er chancen for overlevelse meget lille.

Hvordan ved man, om en fugleunge er ok?

Hvis fuglen har synlige skader, ligger på siden eller ryggen eller ligger med hovedet mod jorden, er den IKKE ok og skal hjælpes videre.

Du kan ringe 1812, der er drevet af Dyrenes Beskyttelse.

Jeg håber dog, de fleste vil tage fuglen til en dyrlæge, således 1812 ikke belastes, hvis der er et alternativ.

Mange unger lever på jorden!

Der er nogle fugleunger, der naturligt opholder sig på jorden. De ser lidt pjuskede ud.  De har korte haler og lidt forhutlede fjer, da fjerdragten er under udvikling.

Så lad dig ikke snyde af et lidt ”forkomment” udseende.

Lærkeunger, er en af de fugletyper, der har redder på jorden og derfor naturligt befinder sig der. Nogle unger er alene, fordi forældrene er ude at hente mad. Just-Eat leverer jo ikke til alle.

Alle unger på jorden er ikke nødvendigvis syge.

Hvis de små unger er et meget trafikkeret sted eller på anden måde befinder sig et farligt sted, skal de selvfølgelig bringes i sikkerhed.

Tænk dig om!

Man skal tænke sig godt om, før man tager en fugleunge op.

Dyrenes Beskyttelse modtager i disse dage RIGTIG mange henvendelser om fugleunger på gaden. Ring altid, hvis du er i tvivl – men ressourcerne er begrænset alle steder. Kan vi ved at dele viden og vores dyr undlade at belaste Dyrenes Beskyttelse, så kan de tage sig af andre presserende sager om dyr i nød.

Vores lille Pip var fundet alene uden rede eller forældre i nærheden. Var den blevet efterladt, ville Pip med stor sandsynlighed være blevet skadet i trafikken eller havde lidt en stille nok pinefuld død.

Pip blev hurtigt svagere. Vi var derfor enige om, Pip skulle have fred, da udsigten til liv ikke var i sigte. Pip sov stille ind uden smerte, en langt mere skånsom død end den, han havde haft i udsigt, hvis ikke nogle havde haft hjertet på rette sted.

De mennesker, der bragte Pip til Artemis, arbejder ikke med dyr til hverdag. Det er derfor dejligt at opleve, de investerede deres tid i at hjælpe en lille fugl på vej, trods det er uden for kompetenceområdet.

Viskestykket i bunden af kassen vidnede om omsorg for det lille væsen og rettidig omhu, da de opsøgte hjælp. Det er så let bare at gå videre.

Omsorg overfor dyrene er en aktie, der bestemt er værd at investere i.

Kursen går kun opad og afkastet kommer mange gange igen!

Hold øjnene åbne når du færdes på gaden og i naturen.

Tænk dig om, før du handler, men hjælp ALTID dyr i nød –  uanset om det er en lille snude eller næb, der giver lyd.