Husk at børste din kat!

Pelsen kan hurtig gå i filter, hvis ikke du er omhyggelig med børsten!

At have kat kan være et stort arbejde. Særligt hvis det er en langhårskat.

Katten pudser selv sine fjer. Hvis pelsen er tilstrækkelig lang har den brug for hjælp til soigneringen.

På Dyreklinikken Artemis får vi indimellem katte ind, der er gået i hårknude.

Hvis katten får for mange filte i pelsen, kan de ikke lide at blive børstet. Arbejdet bliver dermed en kamp for ejeren, der til sidst må opgive.

Det er meget smertefuldt for katten at have en pels i hårfilt, så dette skal undgås!

Sidste udvej er så et besøg hos dyrlægen.

Filtrene kan blive så hårde, det er nødvendigt at bedøve katten for at få dem barberet væk.

Det er det bedste, vi kan tilbyde i og med, vi ikke er en kattesalon J

Husk at vænne katten til fra lille af at blive børstet.

Du kan få diverse redskaber, der kan hjælpe friseringen. En “coat king”, en “filtersplitter” og diverse sprays kan gøre arbejdet nemt, så katten ikke ender med at få en virkelig ”bad hairday” hos Artemis 🙂

 

Sådan vasker du din kat!

Efter dagens julekalenderhistorie fik vi hjælp fra hunde- kattesalonen ”Pels og Poters Mette Thomassen:

Dyreklinikken Artemis får tit henvendelser fra folk, der har problemer med at børste deres langhårskatte ud.

Mette Thomassen fra hunde- og kattesalonen Pels og Poter, giver her tips og tricks til, hvordan du får styr på katten!

Har du en langhårskat som har tendens til filtre i pelsen?

Så er det faktisk en rigtig god ide at vaske den med shampoo et par gange om året (3-5). Det virker forebyggende på dannelsen af totterne og er en bedre løsning end at klippe pelsen.

Sørg for at kattens pels er godt gennembørstet inden badet – gerne med en kam. Hold døre og vinduer lukkede og bad gerne katten i et mindre rum. Du kan med fordel fylde en vaskebalje med varmt/ lunkent vand og sætte katten i den, mens du forsigtigt hælder mere vand hen over pelsen.

Shampooen skal masseres ind i pelsen og kan forinden blandes op med lidt vand. Det gør det lettere at fordele blandingen i pelsen. Skyl med rigeligt vand men brug gerne en kop/kande, hvor du kan hælde vandet over katten. En håndbruser kan godt skræmme katten. Når alt shampooen er skyllet ud af pelsen, kan du bruge et stort håndklæde til at stille katten på.

Det bedste resultat får du ved at tørre pelsen med en føntørrer. Katten kan sagtens sidde med hovedet skjult i håndklædet og eventuelt under din arm mens du føner resten af kroppen. Slut af med at kamme pelsen, så den er helt filterfri. Hvis du ikke får tørret pelsen helt med fønen, så sørg for at katten opholder sig et varmt sted, indtil den er helt tør.

Børst pelsen en sidste gang, når den er helt tør. Sørg for at du bruger en shampoo specielt til katte som indeholder naturlige olier, og bibeholder pelsens selvrensende effekt.

På en ren pels vil skællene om de enkelte hårstrå lægge sig pænt ind om strået, dermed bliver den bliver nemmere at børste og holde fri for filtre. Du behøver ikke at bruge balsam, men kan eventuelt bruge en balsamspray. Vær dog altid opmærksom på indholdet i produkterne, fin og ren da katte jo slikker deres pels for at holde den 🙂