De efterladte dyr!

Forestil dig at måtte efterlade dit elskede kæledyr på gaden uden at vide hvilken grum skæbne, der overlades til?

Det er desværre virkeligheden for rigtig mange mennesker i det krigshærgede Ukraine i disse dage.

Mange dyr efterlades i Ukraine, da befolkningen er nødt til at flygte ud af landet uden mulighed for at tage dyrene med dig. Nogle efterlader særligt de større dyr på internater i Polen på deres flugt, hvis de har mulighed for det.

Hjælpeorganisationer forsøger at få reddet de efterlade dyr fra gaden ud af landet.

Der er RIGTIG mange dyr, der er ofre for denne ulykkelige krig, og dermed også mennesker, hvis hjerter knuses ved tanken om, hvad der mon kommer til at ske med deres elskede firbenede venner. At hjælpe dyrene vil forhåbentlig også hjælpe et menneske.

Vi hjælper Team Fair Dog med at hjælpe dyrene, der kommer over grænsen til Medyka i Polen, hvor de fantastiske frivillige gør en kæmpe forskel for de ankomne dyr.

At hjælpe dyr i en krigssituation er ”ikke bare” sådan, da det jo ikke er en badeferie, man skal afsted på.

Der er en række krav i forhold til covid, der skal være opfyldt, før man overhovedet må komme ind i Polen. Det anbefales kraftigt, at man er vaccineret mod hundegalskab (rabies) og leverbetændelse (hepatitis), hvis man vil afsted og skal have med dyr at gøre.

Team Fair dog har i den grad taget aktion på få hjulpet dyrene i Medyka i Polen. Der har allerede været flere fantastiske frivillige dernede, der har rapporterer tilbage til os hjemme i Danmark.

Team Fair dog samarbejder med ADA.

ADA er en dyrevelfærdsorganisation i Polen, der administrer et ”non-kill shelter” og derfor er vant til at håndtere efterladte og tilskadekomne dyr. De samarbejder med dyrlægerne og de frivillige om sammen at hjælpe de mange dyr.

Der er rigtig mange praktiske udfordringer, når man skal etablere et hjælpeområde i et fremmed lang, særligt da det foregår i en krigssituation, så tingene er ikke altid som, de plejer.

Dyrenes Beskyttelse har herhjemme også været på banen i denne ulykkelige situation. Det har ført til, at der har været møder med Fair Dog og Dyrenes Beskyttelse, så vi sammen kan finde ud af at gøre den største forskel for dyrene.

Dyrenes Beskyttelse har for nogle dage sendt en mand i felten. En person med erfaring fra militæret, der tidligere har været med til at etablere ”camps” i kriseområder.

Han skal hjælpe med at koordinere alle kræfterne og få etableret et hjælpeområde på stedet sammen med dyrlæger og frivillige. Han er sendt afsted sammen med en dansk dyrlæge.

Der skal nemlig være kontakt alle parter i mellem: myndigheder, dyrlæger, ADA, Team Fair Dog og de mange frivillige, der i praksis gør en kæmpe indsats. Hvad nytter det, man har store vaskekar og shampoo, hvis der intet vand er? Hvad hjælper mange ton sække med foder, hvis ikke de sendes det rette sted hen osv. Der er utrolig mange praktiske ting, der skal lykkes for, vi kan gøre en forskel.

Flere af Team Fair Dogs frivillige er på vej afsted og de giver os meldinger tilbage om, hvordan tingene udvikler sig.

Mange personer herhjemme har skrevet og sagt: ”sig til hvis der er noget, vi kan gøre”.

Lige nu er det bedste at gøre at sende penge, så vi kan få så medicin som muligt afsted.

Vi afventer lige nu at forholdene på stedet og koordineringen alle parter i mellem er af en sådan karakter, vi er sikre på, at vores donation havner det rigtige sted og bliver brugt korrekt.

Inden for en uges tid håber vi at kunne bringe vores sending af vacciner og piller mod parasitter afsted.

Hudsygdomme som følge af parasitter er et kæmpe problem, og der kan en pille gøre en stor forskel for et dyr. De er desværre dyre.

Vi har samlet 70.00 kroner ind allerede. Der er brug for langt mere.

Du kan stadig hjælpe ved at sende dit bidrag til 71764 (Fra snude til snude).

Det kan du rent faktisk gøre, og det vil gøre en forskel for et dyr, der er efterladt af sin familie på flugt.

Tak til alle Jer, der allerede har hjulpet.