En hund får IKKE dårlig samvittighed!

Det er ikke sjovt at se en bange hund!

Lad os slå en ting fast: En hund får IKKE dårlig samvittighed. Dårlig samvittighed er en menneskelig egenskab, vi fejlagtigt pålægger vores dyr!

Der verserer på nettet et videoklip, som Ekstra Bladet har været med til at dele.

Det viser 2 hunde, hvor en mand står og peger på hundene med en genstand, der ligner, den er blevet tygget på. Han spørger truende brysk hundene hvem af dem, der har gnasket i genstanden.

Den ene hund vender sig rundt , så den har rumpen mod manden. Manden forstætter, går tættere på hundene med genstanden. Den ene hund kryder helt ind til sin kammerat og gemmer hovedet.

Det er så åbenbart en situation, mange finder utrolig morsomt.

Hold dog lige latteren tilbage.

Den stakkels hund er ÅBENLYST meget bange for manden og viser ALLE tegn de såkaldte dæmpende signaler.

De dæmpende signaler bruger en hund, hvis den føler sig truet og gerne vil signalere venlighed.

Foto 1: Hunden drejer hovedet væk og ligger ørerne tilbage. Et dæmpende signal

Foto 2: Hunden vender rumpen mod manden. Et dæmpende signal. Når en hunden vender rumpen til er det tegn på venlighed.

Foto 3: Den truende genstand rykker tættere og tættere på, den kommer ovenfra. Hunden trækker sig tilbage og forsøger at vende rumpen til og dreje hovedet væk.

Hunden har et FANTASTISK flot hundesprog.

Det er en meget presset situation for en hund at blive talt til på en sådan brysk måde og samtidig blive forhold en genstand, der kommer ovenfra, som var genstanden ved at blive kastet mod den.

I stedet for at fare frem mod manden og beskytte sig selv og sin kammerat, bruger hunden sit kropssprog til at bede manden lade være med at true dem.

Jeg synes ikke, det er sjovt at se en hund, der er bange. Jeg bliver trist over, det igen er den slags videoklip, der fremkalder morskab hos mennesker. Det er igen et eksempel på, mange mennesker ikke kender hundens sprog og derfor fejltolket anderledes stillinger og adfærd hos vores elskede dyr som værende “sjov”.

Jeg synes IKKE, det er sjovt.

Jeg synes, det er meget trist at et medie som Ekstra Bladet er med til at udstille menneskets manglende evne til at læse hundesprog og morer sig på bekostning af en meget bange hund.

 

Read the English version of this article here!